Jump & Jive – Athens Swing & Roll Team

Categories:Dancing, Αρχική
georgia
Οι Jump & Jive – Athens Swing & Roll Team είμαστε μία μεγάλη χορευτική οικογένεια που δημιουργήθηκε με σκοπό τη διάδοση των αυθεντικών Swing χορών, που αναπτύχθηκαν τις δεκαετίες ’20-’50 στην Αμερική. 
Η φαμίλια μας απαρτίζεται από μικρούς (από 3,5 ετών) & μεγάλους χορευτές!!! 
Ζούμε, χορεύουμε, διδάσκουμε και εξελισσόμαστε σε μιαν άλλη εποχή, στις δεκαετίες από το ’20 ως το ’50! Χορεύουμε από Charleston & Lindy hop μέχρι Rock n Roll & Boogie Woogie!! 
Η Έλενα, ο Τόλης, η Κατερίνα και ο Δήμος, μας καθοδηγούν σε βήματα, μαθήματα, party, events & συναυλίες!!! 
Έχουμε το σπίτι μας στο Κουκάκι αλλά & στο Π. Φάληρο & παρέχουμε μαθήματα 6 μέρες την εβδομάδα!!
Από Δευτέρα ως Σάββατο, για κάθε ηλικίας swing kids!!! Βρείτε το εβδομαδιαίο πρόγραμμά μας στο… μενού(!) της σελίδας μας & ακολουθήστε μας για να ενημερώνεστε για τους νέους κύκλους μαθημάτων, τα σεμινάρια και τα event που οργανώνουμε καθημερινά. 🙂
Elena Evangelia
Η Έλενα έκανε το πρώτο μάθημα Jazz χορού όταν ήταν τεσσάρων ετών, και από τότε δε σταμάτησε να χορεύει! Καθώς περίμενε στην ουρά για μια οντισιόν στο Λονδίνο, είδε στο απέναντι πεζοδρόμιο ένα ζευγάρι να χορεύει στις μελωδίες ενός σαξοφωνίστα. Αμέσως ερωτεύτηκε το Lindy Hop! Το 2012 γυρίζοντας από το Λονδίνο έβαλε στόχο την διάδοση της αγάπης της για τους αυθεντικούς swing χορούς και άνοιξε το στούντιό της το οποίο και ονόμασε ‘Jump & Jive’ (στην αργκό σημαίνει ‘’να πάνε όλα τέλεια’’ / ‘’να περάσετε σουπερ’’). Από τότε στη σχολή της διδάσκονται όλοι οι αυθεντικοί swing χοροί από την δεκαετία του ’20 – ’50. Έχει σπουδάσει Jazz μουσική και είναι κάτοχος Master στη Χορογραφίά (MFA Choreography). Ως δασκάλα έχει διδάξει στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σταθερές συνεργασίες στο Λονδίνο και την Αθήνα όπως στην Pineapple Dance Studios London, την σχολή του Πάνου Μεταξόπουλου, το Dragon Swing Fest κ.α. καθώς και σε πολλά φεστιβάλ στο εξωτερικό και ανά τις πόλεις της Ελλάδας. (Prague, London, Bergen, Krakow, Θεσσαλονίκη κ.α.) Της αρέσει να βλέπει τους μαθητές της να ξεπερνάνε τα όριά τους και να δίνουν τον καλύτερό τους ευατό χορεύοντας!
Tolis Gianneas
Ο Τόλης ξεκίνησε να χορεύει Rock n Roll & Rockabilly τουλάχιστον μια δεκαετία πριν.
Έμαθε τα πρώτα του βήματα στο Los Angeles, όπου συνήθιζαν να το ονομάζουν East Coast Swing. Είναι πραγματικά ένας Rock n Roll τύπος σε όλες τις πτυχές της ζωής του. Του αρέσει να χορεύει με πολλά aerials, δυνατές μουσικές και γρήγορα tempo.
Ως δάσκαλος ενθαρρύνει με χιούμορ τους μαθητές του να αυτοσχεδιάζουν με όρεξη και να εξελίσσονται συνεχώς. Έχει φοβερή υπομονή και είναι πολύ αναλυτικός όταν κάνει μάθημα aerial step, καθώς ξέρει όλα τα μυστικά για να εκτιναχτούν οι followers στον αέρα! Θα τον βρείτε να χορεύει κάθε βράδυ σε όλα τα καλά Rock n Roll & Boogie Woogie parties της Αθήνας.
Μαζί, παραδίδουν μαθήματα και χορεύουν για μουσικά σχήματα, διοργανώνουν events και μοιράζονται την αγάπη τους για τις μουσικές και τον χορό των δεκαετιών ’20 -’50. Ακολουθώντας την vintage αισθητική των δεκαετιών αυτών, το χορευτικό τους στιλ συνδυάζει το Lindy Hop & το Boogie Woogie με την Rockabilly αισθητική της δεκαετίας του ’50!
Είναι από τους λίγους δάσκαλους swing που ταξιδεύουν σε συστηματική βάση σε πόλεις του εξωτερικού και του εσωτερικού, διδάσκοντας και μεταφέροντας την αγάπη τους για το χορό.
Έχουν διδάξει σε μεγάλα φεστιβάλ του εξωτερικού, όπως : 
Swing Brother Swing, Norway, 2015.
Dragon Swing Festival, Poland, 2016.
Prague Solo Jazz, Czech Republic, 2017.
Διδάσκουν την σχολή τους από το 2015 όλα τα είδη swing χορών, Jazz, Charleston, Lindy Hop – Swing, Boogie Woogie, Rock ’n’ Roll , Blues & Aerials. Ενσωματώνουν σε κάθε χορό τους εναέριες φιγούρες και είναι οι μοναδικοί που διατηρούν εκπαιδευτικό τμήμα Aerial steps στην Αθήνα. Τον περασμένο Νοέμβρη ήταν προσκεκλημένοι του Dragon Swing Festival στην Κρακοβία, ένα από τα
μεγαλύτερα Swing fest παγκοσμίως, για να διδάξουν τα τμήματα Aerials.
Τι/Ποιοι είναι οι swing χοροί?
Swing χοροί θεωρούνται όσα στυλ και είδη μπορούν να χορευτούν στην μουσική Swing – μια μεγάλη κατηγορία μουσικής από Swinging Jazz μέχρι τη Rock n Roll! 
Τι τμήματα λειτουργούν στη σχολή?Στη σχολή μας διδάσκουμε αυθεντικούς swing χορούς των δεκαετιών ’20 – ΄50.
Έχουμε τμήματα ενηλίκων αλλά και παιδικά.
Τα εβδομαδιαία μας τμήματα ενηλίκων είναι:Lindy hop (Swing)
Rock ‘n’ Roll
Boogie Woogie
Authentic Jazz
Chorus Line
Aerials (Swing & Roll)

Στη σχολή μας θα βρεις ακόμα τους χορούς Blues και Shag που προσφέρονται σε κύκλους σεμιναρίων.
Επίσης, η ομάδα μας διοργανώνει θεματικά σεμινάρια κάθε μήνα που μπορείς να τα παρακολουθήσεις αυτόνομα.

Χορός (και) για παιδιά

Τα παιδικά μας τμήματα λειτουργούν 2 φορές την εβδομάδα και διδάσκονται σε αυτά οι χοροί του κόσμου, με ιδιαίτερη έμφαση στους Jazz χορούς, τον αυτοσχεδιασμό και το παιχνίδι! Περισσότερες λεπτομέρειες για τα παιδικά μας τμήματα και τις άλλες δράσεις μας για παιδιά θα βρεις στο site μας newton.edu.gr.

 
 
Χρήσιμα Link :
 
Author: