Athens Boogie / 2019

Categories:Dancing, NEWS
georgia

Πιστεύεις και εσύ πως ο Έλβις ζει?

Θα ήθελες να ζεις σ’έναν κόσμο που τα πουά φουστάνια στριφογυρνάνε στο ρυθμό της μουσικής? Που όλες σου οι έννοιες χάνονται στην πρώτη νότα και χορεύεις σαν τρελός το χορό που θεωρήθηκε παράνομος στην ιστορία? Μην χάνεις άλλο καιρό οι Athens Boogie είναι εδώ!

Οι Athens Boogie είναι μια χορευτική ομάδα στη καρδιά της Αθήνας που δημιουργήθηκε το 2011 από την Εύη Ακρίβου και την Αναϊς Καρκαλή που αποφάσισαν τότε να μυήσουν τους φίλους τους στη vintage αισθητική και στο χορό που τόσο λάτρευαν.

Τα μαθήματα ξεκίνησαν στον εκθεσιακό χώρο του Camp μόνο για λίγους, μέχρι που το 2012 ο Αλέξης Κυριακόπουλος τις ξετρύπωσε και χάρισε το όνομα Athens Boogie “Swingtastic Rock ‘n Roll”. Τότε ξεκίνησαν πιο εντατικά μαθήματα και πάρτυ στην Αθήνα αλλά και σεμινάρια στην επαρχία. Το 2015 λόγω μεγάλου αριθμού συμμετεχόντων μεταφέρθηκαν στο πολυχώρο “Ρομάντσο” στην Ομόνοια.

Ο όρος «Swing» χρησιμοποιείται ευρέως σήμερα και περιλαμβάνει πολλά χορευτικά είδη όπως Lindy Hop, Balboa, Boogie Woogie, Swing ανατολικής και δυτικής ακτής, και αποτέλεσε έμπνευση για άλλους χορούς όπως Jive, Rock n’Roll με τοπικές διαφορές σε κάθε μουσικό είδος. Σημαίνει κουνιέμαι, αιωρούμαι, ακριβώς γιατί η μουσική είναι εύθυμη και ρυθμική και συνδυάζεται με τον αντίστοιχο χορό ενώ απευθύνεται σε όλους, κάθε ηλικίας, κάθε ιδιοσυγκρασίας.

Άντρες και γυναίκες χορεύουν μαζί σε ζευγάρια ή και ο καθένας μόνος του στους ρυθμούς εκείνης της μαγικής εποχής. Η ομάδα έχει ως στόχο την προώθηση του χορού και της μουσικής Rock n’Roll και Swing, διαδίδοντας τις φιγούρες και την κουλτούρα της εποχής από το ’20 έως το ’50.

Eνώνουν αυτά τα δύο είδη και το πάθος για χορό σε μια διαφορετική, διασκεδαστική εμπειρία.
Διοργανώνουν πολλά πάρτυ σε διάφορους χώρους, δρόμους και πλατείες στο κέντρο της Αθήνας. Με τους τρελούς ρυθμούς και τις φοβερές φιγούρες τους ξεσηκώνουν τη πόλη σε ασταμάτητο χορό έχοντας πάντα πολύ καλή διάθεση, επιλεγμένες μουσικές από αγαπημένους Djs αλλά και εκπλήξεις!

Η Εύη από τότε που θυμάται τον εαυτό της χορεύει! Έχοντας από μικρή ξεκινήσει με κλασικό χορό και στη συνέχεια να έχει δοκιμάσει διάφορα είδη χορού, μια ηλιόλουστη μέρα ανακάλυψε το Lindy Ηop το 2010 και από τότε κόλλησε ακόμα περισσότερο γνωρίζοντας όλη την χορευτική οικογένεια Rock and Roll, Charleston, Authentic Jazz, Shag, Boogie Woogie.

Πιστεύει ότι ο χορός είναι ένας δημιουργικός τρόπος έκφρασης που ο καθένας μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και να διασκεδάσει με την ψυχή του! Ο συνδυασμός κίνησης και ρυθμού, η επικοινωνία με τον παρτενέρ της και τη μουσική είναι πράγματα που την μαγεύουν.

Πλέον δεν είναι απλά ένας χορός, αλλά τρόπος ζωής. Θεωρεί ότι η εξέλιξη και η μάθηση ενός χορευτή δε σταματάει ποτέ, γι’αυτό και συμμετέχει σε τακτική βάση σε μαθήματα και διεθνή σεμινάρια.

Η μουσική είναι κάτι που επίσης την γεμίζει ενέργεια, πάντα τρελαινόταν στους ρυθμούς του Rock and Roll και τώρα την γοητεύει το Swing. Ψάχνει συνέχεια για μουσικές και ενθουσιάζεται με τις ανακαλύψεις της. Αρκετές φορές παίζει μουσική, ενώ σαν γραφίστρια έχει αναλάβει όλο το δημιουργικό κομμάτι της ομάδας.

Η Αναϊς είναι Βρεφονηπιοκόμος. Πριν από μερικά χρόνια ανακάλυψε το Swing, με την απίστευτη ταχύτητά του, τις εναέριες φιγούρες του και την vintage αισθητική του. Αυτός ήταν ο λόγος για να ξεκινήσει το Lindy Hop. Λίγο αργότερα αφοσιώθηκε στο Rock n’ Roll, στα Stroll εκείνης της εποχής, στο Charleston και στο Twist. Έχει παρακολουθήσει και εξακολουθεί να παρακολουθεί σεμινάρια, Swing, Aerials, Rock n’ Roll, Shag, Boogie Woogie, εντός και εκτός Ελλάδας. Ο χορός και η μουσική εκείνης της εποχής θεωρεί ότι είναι πολύ απελευθερωτικοί και χωρίς “κανόνες”. Ο κόσμος ήθελε απλά να διασκεδάσει και να εκτονωθεί στους ρυθμούς της μουσικής!

Χρήσιμα Link

fb: www.facebook.com/AthensBoogie

email: athensboogie@gmail.com

youtube: Athens Boogie

τηλ.επικοινωνίας: +30 6972033227

http://www.lifo.gr/team/athens/58403

http://theathensworld.com/post/132272594309/world-of-music-theathensworld-is-in-full-swing

http://swingingreece.com/2015/11/14/boogie-stin-kardia-tis-athinas-athens-boogie-romantso/

http://el.ozonweb.com/interview/athens-boogie

youtube links:

https://www.youtube.com/watch?v=OpfFHDt3dtg

https://www.youtube.com/watch?v=iz1u5Bz1ML4

https://www.youtube.com/watch?v=dRYKApyT-k